طراحی سنتی

Traditional villa design

طراحی سنتی ویلا

بودن در ویلای سنتی حس نوستالژی درونتان را زنده می‌کند و شما را به روز‌های گذشته می‌برد، همان روز‌هایی که به خانه پدربزرگ یا مادربزرگ می‌رفتید و در خانه سنتی آنها به شیطنت‌های کودکانه‌تان می‌پرداختید. ویلا‌های سنتی اثری جاودانه از فرهنگ مردم یک کشور یا منطقه هستند و باید در ساخت آنها به چارچوب‌های مختلفی توجه کنید.

وقتی نام طراحی ویلا سنتی را می‌شنویم، ذهن بسیاری از ما به سوی طرح‌های دمده‌شده و قدیمی می‌رود که دیگر جذاب نیستند. اما طرح‌های سنتی در برخی موارد می‌توانند حتی جذابتر از نما‌های مدرن و امروزی باشند. صرفاً شما باید یک بنا را مطابق با اصولی خاص پیاده‌سازی کنید تا حتی با نمای سنتی بتواند جذاب به‌نظر برسد.

طراحی ویلا سنتی تقریباً در یک دسته‌بندی قرار می‌گیرند؛ منتهی در طراحی سنتی از المان‌های قدیمی‌تر و مطابق با فرهنگ بومی مردم یک منطقه استفاده می‌شود. اگر قصد طراحی ویلای خود را به‌روش سنتی دارید، ابتدا باید فرهنگ بومی منطقه و چارچوب‌های ساخت آن را بدانید تا در مراحل ساخت‌وساز دچار اشتباهی نشوید.

طراحی سنتی ویلا، قدمی به سوی گذشته

وقتی می‌گوییم بازسازی ویلا یا ساخت آن قرار است به سبک سنتی باشد، یعنی می‌خواهیم یک سری از اصول طراحی سنتی ساختمان‌های قدیمی را در ملک امروزی خود پیاده‌سازی کنیم که ملکی زیبا و امروزی متناسب با خصیصه‌های ویلا‌های سنتی داشته باشیم. این اصول نتیجه فرهنگ و هنر مردم یک منطقه هستند.

هر کشور اداب و فرهنگ مخصوص خود را دارد که سبک معماری خاص سنتی هم مربوط به همان فرهنگ است. اگر می‌خواهید در یک منطقه ویلایی بسازید، ابتدا باید سبک معماری خانه‌های آنجا را بشناسید و متناسب با آنها برای ساخت ویلای سنتی اقدام کنید.

چرا ویلا را به سبک سنتی طراحی کنیم؟

شاید این سؤال ذهن شما را به خود مشغول کند که چرا با وجود طرح‌های مدرن و جذاب همچنان باید یک ویلا را به سبک سنتی طراحی کنیم؟ دلیل این کار در زنده نگه‌داشتن گذشته است. در این ویلا‌ها شما یادبود نگار‌های پیشینیان را رسم می‌کنید و سفری نوستالژی به روز‌های گذشته دارید. این حس شما را به یاد خانه‌های قدیمی و با صفای گذشته می‌برد که تکرار لحظات بودن در آنها در دنیای امروزی تقریباً غیرممکن است. در واقع بیشتر روستا‌ها تبدیل و بسیاری از خانه‌های قدیمی نوسازی شده‌اند، بنابراین دیگر خبری از آن خانه‌های باصفا و قدیمی نیست.

گزینه‌های پیشنهادی

اصول طراحی ویلا سنتی چیست؟

تمام مردم اقلیم‌های مختلف با فرهنگ‌های متفاوت معمولاً از یک سری اصول یکسان برای ساخت ویلای سنتی استفاده می‌کنند. عاملی که باعث ایجاد تفاوت بین این املاک می‌شود، تفاوت در بینش است. در تمامی ملک‌های سنتی باید به برخی اصول خاص توجه کنید که عبارت هستند از:

  • شما باید در فضای ساختمان و محوطه آن از شکل و حالت‌های سنتی استفاده کنید تا بنا تبدیل به یک سازه سنتی شود.
  • شما باید از تجهیزات، لوازم و مواد اولیه بومی برای ساخت ویلا استفاده کنید.
  • تمام مراحل نقشه‌کشی، مدل‌سازی و بناکردن ملک باید به سبک خانه‌های قدیمی باشد.
  • برنامه‌ریزی ساخت ملک را باید کاملاً متناسب با آب‌و‌هوای منطقه انجام دهید.
  • شما باید برای نزدیک‌بودن به طبیعت بخش‌هایی مثل حیاط یا فضایی مانند ایوان، تراس و … برای ملک خود بسازید.
  • شما باید برای ملک دید بازی بگذارید و نمای گسترده‌ای در آن به‌وجود آورید. داشتن یک محیط دلباز، روشن و مشرف به طبیعت برای ساختمان‌های سنتی لازم است.
  • طراحی داخلی ویلا باید با استفاده از المان‌های سنتی انجام شود.

نکته هایی برای طراحی ویلای سنتی

در طراحی ویلای سنتی باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید که عبارتند از:

  • استفاده از پنجره های رنگی

اگر به تقریباً تمام خانه‌های سنتی ایرانی نگاه کنید، پنجره‌های رنگی مختلفی را در آنها می‌بینید که به فضا جلوه‌ای خاص بخشیده‌اند. شما با استفاده از این پنجره‌ها می‌توانید نمایی باشکوه در قسمت بیرون و داخلی ویلا ایجاد کنید. در گذشته پنجره‌هایی شبیه به ارسی رایج بودند و اغلب طراح‌ها از آنها برای طراحی بنا استفاده می‌کردند. در ساخت پنجره‌های ارسی از مشبک و چوب استفاده می‌شود و شیشه‌هایی رنگی را درون آنها قرار می‌دهند تا زیبا به نظر برسند.

شما می‌توانید پنجره‌های سنتی را در دنیای امروز در 4 نقش مختلف متناسب با سبک طراحی ویلای خود خریداری کنید. در بین این نقوش، نقش اسلیمی که از گیاهان الگوبرداری‌شده، محبوبیت بیشتری دارد و اغلب طراحان به استفاده از آن تمایل دارند. نمونه‌هایی از نقش‌های اسلیمی را می‌توانید در طراحی فرش‌های سنتی ایرانی ببینید.

از جمله نقش‌های محبوب دیگر در طراحی ویلا سنتی گره چینی است که این طرح نیز با الگوبرداری از گیاهان به فضا زینت می‌بخشد. نقش بوته و جقه را نیز نمی‌توان از قلم انداخت که محبوبیت خاصی دارد و طرح‌های آن را به‌عنوان نمادی از تواضع و آزادگی می‌شناسند.

چهارمین نقشی که در پنجره‌های سنتی استفاده می‌شود، 4 چر نام دارد که در پنجره‌های 2 جداره استفاده می‌شود. طرح‌های 4 پر را نمادی از خوشبختی و سعادت می‌دانند که از برگ‌های شبدر الهام گرفته شده‌اند.

شما می‌توانید متناسب با طرح و فضای ویلا سنتی و المان‌های تزئینی آنجا یکی از 4 طرح پنچره‌های سنتی را انتخاب کنید و جلو‌های زیبا به محیط هدیه دهید.

  • استفاده از آجر

اگر می‌خواهید ویلای سنتی بسازید، یکی از مهمترین مصالح مصرفی شما باید آجر باشد. ایرانیان معمولاً از اجر‌های قفقازی برای طراحی بنا به سبک سنتی استفاده می‌کنند. البته امکان استفاده از تنوع آجر‌ها برای افزایش جذابیت ملک وجود دارد.

شما می‌توانید از آجر‌های قزاقی نیز در طراحی ملک استفاده کنید. این آجر‌ها با ظاهر گرد و طرح‌دار خود در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند و طیف گسترده‌ای از سلایق و علایق را پوشش می‌دهند. در بین انواع آجر قزاقی مدل‌های سفید توانسته‌اند محبوبیت بیشتری به دست بیاورند. این آجر‌ها مقاومت بالایی در برابر هوازدگی و شکنندگی از خود نشان می‌دهند و با رنگ ثابت تولید شده‌اند؛ بنابراین تا مدت‌ها می‌توانند زیبایی و دوام ملک شما را حفظ کنند.

آجر‌های قزاقی نگهداری ساده‌ای دارند و مقدار شوره در آنها کم است. این آجر‌ها جلوی هدررفت انرژی را به میزان قابل‌توجه‌ای می‌گیرند و عایق خوبی برای سرما و گرما به حساب می‌آیند. شما از لحاظ اقتصادی نیز با خرید این آجر‌ها می‌توانید به پیش‌برد روند ساخت ویلا سنتی کمک کنید.

مهمترین ویژگی های ویلا سنتی چه هستند؟

تمام معمار‌ها و دکوراتور‌ها سعی می‌کنند که همانطور که در طراحی ویلا مدرن از المان‌های امروزی استفاده کنند، المان‌های خاصی را برای طراحی ویلا سنتی نیز به کار ببرند. این المان‌ها عبارتند از:

  • پنجره‌هایی با شیشه‌های مشبک
  • خانه‌هایی دارای ایوان
  • منازلی دارای ستون
  • حوضچه‌های زیبا
  • کاشی‌های دارای رنگ و لعاب معماری سنتی ایرانی

 

ویلا‌های سنتی ایرانی نیز ویژگی‌های خاص خود را دارند که اگر ملکی را به این سبک در ایران می‌سازید، باید حتماً به این ویژگی‌ها توجه داشته باشید:

  1. این ویلا‌ها طراحی متقارنی دارند، چون معماری سنتی در خانه‌های ایرانی به‌صورت متقارن است. این ویژگی باعث می‌شود تا در هنگام تماشای ملک احساس بهتری پیدا کنید و از تماشای آن لذت بیشتری ببرید. بخش ورودی ویلا را به‌عنوان مبدا تقارن می‌شناسند.
  2. سادگی از جمله مهمترین ویژگی‌های ویلای سنتی ایرانی است. در واقع وقتی به فضای بیرونی و داخلی این ملک نگاه می‌کنید، به راحتی متوجه سادگی فضای آنجا می‌شوید.
  3. شما باید برای ملک حیاط مرکزی در نظر بگیرید تا بتوانید از حالت‌ها و اشکال گوناگونی استفاده کنید تا ملک طراحی شود.
  4. طراحی ایون‌های ستون‌دار را نباید برای ملک از قلم بیندازید. در این خانه‌ها تراس و بالکن را باید به‌صورت مسقف بسازید و ستون‌های آن را با توجه به جنبه ساختار و معماری طراحی کنید.
  5. شما باید به دالان‌های ورودی هم توجه ویژه‌ای داشته باشید. در واقع این قسمت پیش از بخش ورودی ساخته می‌شود که بخش داخلی و خارجی را با یکدیگر متصل می‌کند.

همین امروز با ما در تماس باشید

محاسبه آنلاین هزینه بازسازی ویلا

برای محاسبه حدودی هزینه پروژه مورد نظر می توانید از محاسبه گر آنلاین استفاده کنید.

محاسبه حدودی هزینه انجام پروژه

محاسبه کاملا به صورت تخمینی و حدودی میباشد.

سوالات متداول

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است،…

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است،…

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است،…